Skip to content

Rikosasiat

rikostuomio
Meiltä saat avustajan esitutkintaan ja oikeudenkäyntiin.

Asianajotoimisto ACTAS Oy avustaa rikosasioissa sekä vastaajia että asianomistajia, eli rikoksen uhreja. Varmistamme aina, onko asiakkaillamme oikeus valtion korvaamaan oikeusapuun tai korvaukseen vakuutusyhtiön oikeusturvasta. Mitä vakavammasta rikoksesta on kysymys, sitä tärkeämpää on varmistaa omat oikeudet ja velvollisuudet asiantuntijalta.

Rikosasiassa vastaajan avustajan tai tuomioistuimen määräämän puolustajan tärkein tehtävä on varmistaa, ettei syytöntä tuomita, ja että syytetylle tuomittava rangaistus ja hänen maksettavakseen määrättävät korvaukset ovat kohtuullisia. Jokaisella on oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

Oikeudenkäynti voi olla rikoksen uhrille raskas kokemus. Tehtävämme on olla tukenasi, on kyseessä sitten pahoinpitely tai muu väkivaltarikos taikka seksuaalirikos. Asianomistajalla voi olla oikeus korvauksiin hänelle aiheutuneista vahingoista. Selvitämme oikeutesi ja vaadimme korvaukset puolestasi. Valtiokonttori voi myös maksaa rikoksen uhrille korvauksia muun muassa henkilövahingosta ja kärsimyksestä. Haemme nämä korvaukset puolestasi.

Oikeusprosessista voit lukea lisää VT Anni Hongan blogikirjoituksesta Miksi oikeutta käydään?

Avustajat rikosasioissa

Aiheesta lisää